1339km piechotą i stopem po zamarzniętym wulkanie/ Backpacking 1339 km for Human Rights
Milenialsi dla Świata Gdańsk/Belfast Podejmij wyzwanie Amnesty

English translation available below the original text. Siódmego sierpnia tego roku zaczynamy trzytygodniowe wojaże z plecakiem na plecach i namiotem pod pachą wzdłuż Route 1- drogi mierzącej 1339 km, która rozciąga się wokół całej Islandii. Zaczynamy w Reykjaviku i tam też mamy zamiar się znaleźć po 21 dniach. Podróżujemy przyjaźnie dla budżetu, trochę na kciuka, a trochę pieszo. FANPAGE: fb.me/millennials4theworld Kim jesteśmy? Jesteśmy bandą ex-szczypiornistek i ex-tancerek. Jesteśmy trzyosobowym gangiem poszukującym przygód i unikatowych wspomnień. Jesteśmy trochę z Polski, trochę z Irlandii Północnej. Jesteśmy licealistkami- entuzjastkami geografii, dobrej kawy, fotografii, literatury, biologii i wielu, wielu innych... A co najważniejsze, cenimy szanowanie praw człowieka. Dlaczego Islandia? Islandia jest inna, nietypowa, nietuzinkowa... W Europie, a jednak egzotyczna- powierzchnia lawy jest równa powierzchni lodowców. Kraj jest dość dziwny, gdy patrzy się na niego ze środkowo-europejskiej perspektywy, ale niezaprzeczalnie piękny- nie przypadkiem to tam kręcono wiele scen kultowego serialu ‘Gra o Tron’. Islandia zachęciła nas swoją osobliwością, dzień polarny też odegrał swoją rolę w wyborze kierunku podróży. Dlaczego Amnesty International? Czujemy się uprzywilejowane- żyjemy przecież w wolnych państwach, gdzie wciąż obowiązuje wolność słowa, a ludzie nie boją się bronić swoich praw i poglądów. Jednocześnie mamy świadomość, że nie w każdym kraju ludzi traktuje się tak, jak ludzi traktować się powinno, a poza tym każdą, nawet najdoskonalszą, demokrację trzeba nieustannie pielęgnować. Wybrałyśmy Amnesty International, ponieważ ta organizacja inicjuje pozytywne zmiany, dzielnie strzegąc przy tym niezbywalnych praw obywateli całego świata. Uwaga, oferujemy też pewne bonusy: - za każde wpłacone 50 złotych opublikujemy nakręcony w czasie podróży filmik, na którym zaśpiewamy/wyrecytujemy/wybrzdąkamy wybraną przez wpłacającego piosenkę. - za każde wpłacone 100 złotych zmieścimy nagranie, na którym spotkany przez nas na trasie obcokrajowiec przeczyta przysłowie, czy też jeden z kultowych polskich tekstów. Który? To już zależy od donatora. -------------------------------------------------------------------------------------------- On the seventh of July we’re starting a three-week-long backpacking trip along Route 1- the 829 miles (about 1339km) long national road that runs around Iceland. Our journey will begin in Reykjavik- Iceland’s capital, and that’s also where we’re going to end it after 21 days. We’re travelling budget-friendly- sleeping in a tent, partly hitchhiking, partly walking. ;) Who are we? Well, that is the question. We’re a bunch of ex-handball players and ex-dancers. We’re a group of three constantly looking for adventures and unique memories. We’re partly from Poland, partly from Northern Ireland. We’re high school students, we love geography, caffeine, photography, literature, biology and many many other things. Least but not last, we value and respect Amnesty International for their extraordinary work in regards to the protection of human rights. Why Iceland? Iceland’s different, unfamiliar, unconventional… In Europe, yet quite peculiar when looked at from our perspective- the total area of lava in Iceland equals the total surface of ice, however the beauty of those terrains is unquestionable. We chose Iceland because of its uniqueness. Why Amnesty International? We’re privileged- we live in countries, where one is still free to speak their mind and people are not afraid to stand up for what they believe in and defend their rights. However, we’re aware that not every government treats their citizens like they should be treated, not to mention that ever, even the most ideal, democratic system needs constant safeguarding. We chose Amnesty International because this organisation initiates positive changes, simultaneously safeguarding human rights all over the world! YOU CAN MAKE A DONATION BY CLICKING THE YELLOW BUTTON ‘WPŁAĆ TERAZ’ (DONATE NOW) UNDER THE TITLE OF THE FUNDRAISER. -> YOU WILL THEN BE REDIRECTED TO CHOOSE THE AMOUNT OF YOUR DONATION: 30 zlotys (about 6.3£), 50 zlotys (about 10.5£), 100 zlotys (about 21£), 200 zlotys (about 42£), you can also choose a different amount by clicking 'Inna Kwota' (10 zlotys - about 1.3£). -> ONCE YOU'RE DONE CLICK 'DALEJ' AND YOU WILL BE REDIRECTED TO: -> CHOOSE THE PAYMENT METHOD (Metoda Płatności). IF YOU DECIDE TO PAY BY CARD YOU'LL HAVE TO FILL THE GAPS: Numer Karty (Card Number), Data Waznosci (Expiry Date) and CVV/CVC2 Number -> FILL THE GAPS UNDER 'DANE KUPUJACEGO' (BILLING INFORMATION) - imię (name), nazwisko (surname), e-mail, numer telefonu (telephone number) -> TO FINALIZE YOUR TRANSACTION CLICK THE GREEN BUTTON "Płacę (your chosen amount)" Feel free to email or pm us if you require any assistance in regards of your donation. - millenials4theworld@gmail.com Beware, we also offer some bonuses: - For every donated 50 zlotys (about 10.5 pounds) we're going to publish a video of us singing/reciting/humming a song of your choice during our trip in Iceland.

19.06.2017 30.08.2017

Milenialsi dla Świata