Marcin Krasoń Warszawa Podejmij wyzwanie Amnesty

53 kilometry przez zimowe Karkonosze, ZUK dla Amnesty International Polska

W związku z kontuzją nie mam szans na biegowe sukcesy tej zimy. Nie będzie niestety walki o to, by zrealizować marzenie i stanąć na szerokim podium Zimowego Ultramaratonu Karkonoskiego im. Tomka Kowalskiego. Ale na ZUK-a jadę, bo to wspaniała impreza i cudowni ludzie. Pobiegnę wspierając Kogoś w poprawie wyniku z ubiegłego roku i mam nadzieję, że nam się to uda! Przy okazji chciałbym zebrać kilka groszy dla Amnesty International Polska, organizacji pomagającej tym, którzy wsparcia innych najbardziej potrzebują, nie tylko w Polsce, ale na całym świecie. Po co te pieniądze? - NIE PODOBA MI SIĘ ograniczanie praw kobiet! - NIE PODOBA MI SIĘ więzienie i torturowanie niezależnych dziennikarzy! - NIE PODOBA MI SIĘ szykanowanie mniejszości! - NIE PODOBA MI SIĘ ograniczanie prawa do pokojowego gromadzenia się! - NIE PODOBA MI SIĘ paraliżowanie działania takich instytucji jak Trybunał Konstytucyjny! Pomożecie mi w tym? Wiem, że mogę na Was liczyć! Za każde 50 zł wpłacone na tej zbiórce zrobię na mecie jedną pĄpkę. No jakbyście wykręcili 3333 zł to będzie to ponad 60 pĄpek!!! Przyznaję, za jednym razem tyle nie dam rady, więc będę musiał robić na raty, ale niech mnie Gwiazdor w 2017 ominie jeśli nie zrobię! A jeśli te 3333 zł przekroczymy, to obiecuję - bez względu na warunki pogodowe - pĄpki na mecie ZUK-a robić z gołą klatą :D PS Klikając po prawej stronie "rozpocznij zbiórkę" możecie sami namawiać znajomych do wpłacania przy dowolnej okazji!:)

23.12.2016 11.03.2017

Marcin Krasoń