Ania Marcol Gliwice Twój szczęśliwy dzień

1 na 3 - stań ze mną po stronie ofiar przemocy

Statystyki mówiące o tym, że 1 na 3 kobiety doświadcza w swoim życiu przemocy mogą być zaniżone. Kobiety często nie mówią o swoim cierpieniu - ze strachu, z poczucia bezsilności, dlatego, że prawo nie chroni ich adekwatnie. Konwencja antyprzemocowa ustanawia minimalne standardy jakie państwa powinny wprowadzać, żeby zapewnić im większe bezpieczeństwo, ochronę prawną i możliwości działania. Pomóż mi podarować piękny prezent organizacji, która walczy o prawa człowieka. Pomóż mi wesprzeć działania na rzecz wprowadzenia konwencji antyprzemocowej w Polsce. 1 in 3 may not be an accurate statistic - the real numbers could be higher. Women who experience violence often do not talk about it, out of fear, feeling hopeless, avoiding stigmatisation or for the simple fact, that the law doesn't give them adequate means to stay protected. Help me celebrate my birthday by giving a gift to the organisation who fights for human rights. Let's help the Polish government make the right decision and implement the Istanbul convention.

07.02.2018 26.02.2018

Ania Marcol