Karolina Janowska Świętajno Twój szczęśliwy dzień

MANIFEST PRZECIWKO NIENAWIŚCI

Witam Was serdecznie! Z okazji mojej rocznicy współpracy z organizacją Amnesty International otworzyłam zbórkę datków na cel, którym jest MANIFEST PRZECIWKO NIENAWIŚCI https://amnesty.org.pl/akcje/manifest-przeciwko-nienawisci/ Jeżeli masz dość wszechobecnego hejtu wesprzyj moją zbiórkę i pokaż, że zależy Ci na tym aby świat był bardziej życzliwy, a przede wszystkim bezpieczniejszy. ,,Każdy ma prawo do bezpieczeństwa i życia wolnego od przemocy, poniżenia i dyskryminacji. Hejt i mowa nienawiści są próbą zaprzeczenia tym prawom i prowadzą do przestępstw z nienawiści. Z roku na rok widzimy narastanie problemu w Polsce. Toksyczna retoryka podziałów i przyzwolenia na nienawistny język, doprowadziły do wzrostu przestępstw z nienawiści i poczucia zagrożenia. Chcemy żyć w społeczeństwie opartym na empatii, otwartości i szacunku, w którym będziemy się czuć dobrze i bezpiecznie. Dołącz do nas i wezwij polskie władze do działania!'' LICZĘ NA WASZĄ POMOC :) Pomaganie jest fajne :)

21.06.2017 21.07.2017

Karolina Janowska