Pomóż nam wysłać listy!
LG Amnesty International Łódź Łódź Maraton Pisania Listów!

Pomóż nam wysłać listy!

Maraton Pisania Listów to największe przedsięwzięcie Amnesty International w ciągu całego roku! Świętowanie Międzynarodowego Dnia Praw Człowieka połączone jest z wysyłaniem apeli do władz państw i listów solidarnościowych do osób, których fundamentalne prawa zostały złamane. Im więcej listów, tym większa szansa, że uda nam się poprawić los bohatera lub bohaterki MPL. Potrzebujemy funduszy by wysłać te listy w świat. Wesprzyj Maraton i ruch Amnesty, pomóż nam walczyć o wolność! amnesty.org.pl/maraton Wystarczy niewiele, by tak wiele zrobić. Maraton na realny wpływ na poprawę sytuacji bohaterów_ek, w których obronie jest organizowany. "To wszystko, o czym marzyłam i na co miałam nadzieję. Warto było walczyć. Trwało to długo, ale kiedy w końcu pojawiły się rezultaty, było to wspaniałe uczucie." ~John Jeanette Solstad Remo Każde pięć złotych to jeden list za granicę. Możesz nam pomóc drobnym gestem. • codzienna gazeta 5zł - jeden list • paczka fajek 15zł - trzy listy • obiad na mieście 30zł - 6 listów • kolejna para butów 50zł - 10 listów Nie ważne, jaki zamiennik wybierzesz. Każdy Twój gest może nam pomóc, a im więcej listów, tym lepiej! Gdybyś codziennie odkładał/odkładała niezauważalne 2zł, to w ciągu dwóch tygodniu mógłbyś/mogłabyś wysłać około 6 listów! [miłosz] Maraton to unikatowe wydarzenie. Za każdym razem jest magicznie. Czuję, że robimy coś pięknego. Każdy mój list, to szansa dla drugiego człowieka, który jest torturowany, jest zabrany jego dom i rodzina, cierpi na poważną chorobę i nie ma zapewnionej opieki lub po prostu potraktowano go niesprawiedliwie. Po każdym Maratonie spływają do nas dobre wiadomości. Ktoś wreszcie zobaczył swoją rodzinę, ktoś odzyskał należną mu wolność w swoje 69. urodziny, ktoś mógł dzielić się swoją miłością i sobą tak, jak chce. Maraton Pisania Listów to maraton ludzkich serc P.S Liczymy na Ciebie, podaj dalej! :)

14.11.2017 18.12.2017

LG Amnesty International Łódź