Kamienica pod Aniołami zbiera na znaczki :)
Wrocław Maraton Pisania Listów!

Kamienica pod Aniołami zbiera na znaczki :)

Jestem przedstawicielką mniejszości wyznaniowej. Zazwyczaj nie stwarza to żadnych problemów. Ale czasem dochodzi do sytuacji, kiedy czuję się zagrożona. Coś głupiego i przez to bardzo niebezpiecznego mówi posłanka (np. coś o deportacji innowierców i ateistów), ktoś maluje na szybie mojego miejsca pracy swastykę na szubienicy, gdzieś grupa młodych, dobrze zbudowanych mężczyzn krzyczy, że Polska tylko dla etnicznych Polaków, do tego wyłącznie katolików. Te zjawiska się nasilają. Ale ja wciąż wierzę, że żyję w kraju, w którym moje prawa do wolności - czy to słowa, czy wyznania - są respektowane. Nie każdy może powiedzieć o sobie to samo. Dlatego postanowiłam aktywnie włączyć się w organizację Maratonu Pisania Listów Amnesty International. Pisanie listów w ramach maratonu AI we wrocławskiej Kamienicy pod Aniołami to połowa dobrej roboty. Druga połowa będzie polegać na ich wysłaniu. Jeden znaczek zagraniczny to ok. 5 zł (w zależności od kraju, do którego będziemy wysyłać list). Wesprzyj nasze wysiłki i pomóż nam kupić znaczki :) Każda złotówka się liczy! Dzięki :) Daria Stolarska

05.12.2016 04.01.2017