Znaczki na Maraton w Poznaniu i Płocku!
Ula Skonecka Poznań Maraton Pisania Listów!

Znaczki na Maraton w Poznaniu i Płocku!

10 grudnia, podobnie jak co roku, w całej Polsce będziemy pisać listy w ramach Maratonu Pisania Listów Amnesty International. Listów powstaną setki tysięcy, zarówno tych kierowanych do władz w obronie osób, których prawa są łamane, jak i tych zawierających wyrazy wsparcia i otuchy, skierowanych bezpośrednio do bohaterów i bohaterek Maratonu. W tym roku są to między innymi Ilham Tohti, chiński pokojowy aktywista i profesor uniwersytecki skazany na dożywocie, czy Mahmoud Abu Zeid, egipski fotoreporter uwięziony za relacjonowanie protestu w Kairze. Napisanie listu nic nas nie kosztuje. W przeciwieństwie do wysyłki. Koszt wysłania jednego listu to ok. 5 złotych. A przecież wszystkie muszą trafić do odbiorców. Otrzymywanie listów jest super! Dlatego jeśli wpłacisz 50 złotych, ja również do Ciebie napiszę lub wyślę pocztówkę z podróży! W pierwszej kolejności zbieram na znaczki dla poznańskiej grupy lokalnej, żeby pomóc im wysłać listy, które poznaniacy (i nie tylko) napiszą podczas organizowanego przez nich wydarzenia. Jeśli dobrze pójdzie - będę wyznaczać kolejne cele ;) AKTUALIZACJA W związku z osiągnięciem pierwszego celu i uzbieraniem kwoty, która wraz ze środkami z innych zbiórek pozwoli poznaniakom na wysyłkę listów, teraz zbieram środki dla aktywistów z Płocka!

01.12.2016 15.12.2016

Ula Skonecka