Wałbrzych, Wrocław i cały Dolny Śląsk. Podaruj wolność. Zbieraj na znaczki!
Fundacja im. Elżbiety Marii Urbańskiej Wałbrzych Maraton Pisania Listów!

Wałbrzych, Wrocław i cały Dolny Śląsk. Podaruj wolność. Zbieraj na znaczki!

Co roku podczas Maratonu wysyłamy z Polski kilkaset tysięcy listów, aby pomóc osobom, których prawa zostały złamane Rezultaty Maratonu są widoczne od razu: więźniowie sumienia wychodzą na wolność, władze zmieniają złe prawo, a bliscy ofiar otrzymują wsparcie. Wysyłka jednego listu za granicę to koszt ok. 5 złotych. Dlatego prowadzimy zbiórkę online - pozyskujemy fundusze, aby wysłać wszystkie listy i pomóc jak największej liczbie osób. Maraton Pisania Listów odbywa się co roku w ramach świętowania Międzynarodowego Dnia Praw Człowieka (10 grudnia). Wysyłamy apele do władz oraz listy solidarności do osób, których prawa są łamane. Im więcej listów napiszemy, tym większa szansa, że uda nam się poprawić los danego bohatera lub bohaterki. Rezultaty Maratonu są widoczne od razu. Już w jego trakcie otrzymujemy wiele dobrych wiadomości - ludzie są uwalniani z więzień, władze reagują na nasze apele, złe prawo jest zmieniane. Listy są ogromnym wsparciem dla bohaterów i ich bliskich - dają im siłę i nadzieję w walce o swoje prawa. W ub roku Yecenia Armenta Graciano z Meksyku, która była więziona i torturowana przez policję została uwolniona dzięki listom uczestników Maratonu !!! We współpracy z Amnesty International nasza fundacja włączyła się w tą inicjatywę i organizujemy MARATON Pisania Listów w Wałbrzychu i okolicach. Jeśli jesteście zainteresowani i chcecie razem z nami wziąć udział w tym przedsięwzięciu to zapraszamy serdecznie, piszcie do nas: emu.fundacja@gmail.com

25.11.2016 25.12.2016

Fundacja im. Elżbiety Marii Urbańskiej