Pożegnalna zbiórka
Ada Siewaszewicz Sopot Maraton Pisania Listów!

Pożegnalna zbiórka

Witajcie :) Znacie mnie lepiej, gorzej, lub wcale, więc krótki wstęp: Darczyńcą Amnesty International jestem prawie 4 lata, od połowy 2014 działam w Trójmiejskiej grupie fundraiserskiej, od 2 lat jestem koordynatorką naszego Teamu. W tym momencie kończę moje bezpośrednie działanie w Amnesty i ta zbiórka jest moim ostatnim, pożegnalnym zadaniem, rodzajem podziękowania za ogrom doświadczeń, które dało mi działanie dla tej Organizacji. O co chodzi? Maraton Pisania Listów - info tu: https://amnesty.org.pl/maraton/ Jak co roku ratujemy poprzez wysyłanie setek tysięcy listów ludzkie życie w przypadkach szczególnie trudnych. Żeby zorganizować Maraton i wysłać listy potrzebujemy kasy i tu jest w tym zadaniu Wasza rola :) Każdy Maraton jest wyjątkowy, ponieważ daje możliwość poznania Nas przez nowych ludzi - ja sama pierwszy raz spotkałam się z Amnesty podczas Maratonu organizowanego w moim liceum, na ulicach Trójmiasta poznałam setki ludzi, które stwierdziły "Tak, kojarzę Was, to Wy wysyłacie te listy!" Każde 5 ziko to jeden wysłany list, a więc odpuszczając: - jedno lepsze piwo na mieście - 10 zł - 2 wysłane listy - kebab/falafel z frytkami po imprezie - 15 zł - 3 wysłane listy - obiad w sobotę w galerii - 20 zł - 4 wysłane listy - t-shirt w sieciówce - 30 zł - 6 wysłanych listów - kolejną torebkę z wyprzedaży/kolejny dodatek do gry - 50 zł - 10 wysłanych listów Zamienniki możecie dowolnie wymieniać, fakt zostaje jeden - każdy z nas może czasem coś odpuścić, żeby naprawdę zmienić czyjeś życie. "Wszystkim osobom, które mi towarzyszyły chcę stokrotnie podziękować. Bez waszego wsparcia to wszystko byłoby prawie niemożliwe. Chcę podziękować tym, którzy ciągle walczą, nie ustawajcie w tym pięknym wysiłku, jakim jest walka o prawa innych osób." Yecenia Armenta Yecenia przebywała w meksykańskim więzieniu 4 lata, skazano ją na podstawie zeznań wymuszonych torturami, w tym gwałtem i biciem. W marcu po 2016 roku została uniewinniona i uwolniona z więzienia. Byłą bohaterką Maratonu Pisania Listów. Liczę na Was :) Pozdrawiam Ada P.S.: Podajcie info dalej!

15.11.2016 15.12.2016

Ada Siewaszewicz